The Legacy of Music

Stevie Ray Vaughan

Steve Ray Vaughan: Met dank aan Bowie en Jackson Browne

Steve Ray Vaughan: Met dank aan Bowie en Jackson Browne

Het was op 13 juni precies 35 jaar geleden dat Texas Flood verscheen, het debuut dat van de Amerikaan Steve Ray Vaughan de nieuwe gitaarheld van zijn tijd maakte. In de jaren tachtig bracht hij meer geweldige albums uit en zijn optredens waren bijna altijd sensationeel. Hij leek de mensheid nog veel meer te bieden te hebben, maar een helikoptercrash maakte op 27 augustus 1990 een abrupt einde aan zijn leven. Naar aanleiding van het jubileum van dat eerste album een terugblik op de lancering van deze legende.

Lees
Muziekhelden: 12 Bluesgiganten

Muziekhelden: 12 Bluesgiganten

Blues is een van de bekendste en invloedrijkste muziekstijlen. Alle bluesmuzikanten en -liefhebbers tezamen vormen nog altijd een grote muziekscene. Wie staan er aan de basis van deze oermuziek? We lichten twaalf grootheden uit die niet meer uit onze muziekegeschiedenis zijn weg te denken.

Lees
Mijn herinneringen aan het allerlaatste Stevie Ray Vaughan concert

Mijn herinneringen aan het allerlaatste Stevie Ray Vaughan concert

Vandaag is het 26 jaar geleden dat Stevie Ray Vaughan stierf in een helikopter ongeluk na een concert in Alpine Valley, een groot amfitheater in Wisconsin. Mike Lustig speelde op die bewuste avond in het voorprogramma. Hij schreef zijn verhaal vorig jaar op.

Lees

Stevie Ray Vaughan & Double Trouble

Superstition

John Mayer over Daughters en meer

John Mayer over Daughters en meer

John Mayer raakte, als 8 jarig ventje, geïnspireerd door het gitaarspel van Michael J. Fox in de film Back To The Future. Nadat een buurman hem een bandje van Stevie Ray Vaughan had gegeven, raakte hij voorgoed verslingerd aan de gitaar. Heel veel jaren later werd Mayer's gitaarspel ontdekt tijdens een optreden op South by Southwest en al snel tekende hij zijn eerste platencontract. Inmiddels heeft de Amerikaan een omvangrijk oeuvre aan nummers opgebouwd. Over 10 nummers doet hij hieronder in het kort zijn verhaal. Je kunt ze terugluisteren op de playlist op Spotify: http://spoti.fi/1KAUZTf

Lees
Een korte geschiedenis van de Blues

Een korte geschiedenis van de Blues

Blues ontstaat rond 1900 onder de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. Het komt voort uit een mengeling van traditionele Afrikaanse muziek en Europese folkliederen.

Lees