The Legacy of Music

Johnny Cash

Johnny Cash – At Folsom Prison: het verhaal van gedetineerde Glen Sherley

Johnny Cash – At Folsom Prison: het verhaal van gedetineerde Glen Sherley

Je zou als gevangene maar een optreden voorgeschoteld krijgen van Johnny Cash: dan kan je je geluk al niet op. Maar als tijdens dat optreden ook nog een van je eigen geschreven liedjes als verrassing wordt vertolkt, dan weet je natuurlijk helemaal niet meer waar je het zoeken moet. Dit overkwam Glen Sherley ruim vijftig jaar geleden.

Lees
Johnny Cash: Tijdloze teksten

Johnny Cash: Tijdloze teksten

Tijdens zijn lange en productieve leven schreef Johnny Cash veel meer teksten dan hij gebruikte voor zijn albums. Een deel van dat ontheemde werk is alsnog voorzien van muziek door collega’s en bewonderaars als Elvis Costello, Chris Cornell, John Mellencamp, Jewel, Carlene Carter en Rosanne Cash. Het hele project werd in goede banen geleid door producer Steve Berkowitz en John Carter Cash, de zoon van de in 2003 overleden countrylegende. Het album Forever Words laat nog maar eens horen dat Johnny Cash naast een unieke zanger ook een begaafde tekstschrijver was. John Carter Cash over dit bijzondere eerbetoon aan zijn vader dat vandaag uitkomt.

Lees
Johnny Cash: Luistergids

Johnny Cash: Luistergids

Op 6 april verschijnt Forever Words, een album waarop artiesten als Willie Nelson, Chris Cornell, Alison Krauss, T Bone Burnett, John Mellencamp, Jewel en Elvis Costello songs vertolken die ze schreven op basis van nagelaten teksten en gedichten van Johnny Cash. De indrukwekkende lijst met namen onderstreept nog eens hoe geliefd de zanger was, niet alleen bij zijn trouwe fans, maar ook onder zijn collega’s. Johnny Cash was in zijn lange carrière heel productief. In de aanloop naar Forever Words een overzicht van zijn tien beste, bekendste en meest betekenisvolle songs.

Lees

Chris Cornell

You Never Knew My Mind

Johnny Cash

Ring Of Fire

Johnny Cash

Big River

Essentiële conceptalbums uit de jaren ’60

Essentiële conceptalbums uit de jaren ’60

In de jaren zestig krijgt het fenomeen conceptalbum een steeds duidelijkere vorm. Vooral in 1966 verschijnen er albums met een rode draad en meerdere muzikale en tekstuele verbanden tussen de liedjes. Kijk maar eens naar de onderstaande albums.

Lees

Johnny Cash

Ring Of Fire

7 opmerkelijke feiten over Johnny Cash

7 opmerkelijke feiten over Johnny Cash

1. Cash werkte bij de Amerikaanse luchtmacht voordat hij muzikant werd…Tijdens de Koreaanse oorlog (1950-1953) werd Cash naar Duitsland gestuurd om de Russische morse codes te onderscheppen en te ontcijferen. Van zijn eerste salaris als militair kocht Cash zijn eerste gitaar…       2. Cash was de eerste Amerikaan die wist dat Josef Stalin […]

Lees