The Legacy of Music

Herbie Hancock

Herbie Hancock

Herbie Hancock

Herbert “Herbie” Jeffrey Hancock werd op 12 april 1940 geboren in Chicago en kreeg thuis les in klassieke muziek. Op 7-jarige leeftijd begon hij piano te spelen en zijn talenten werden al op jonge leeftijd herkend.     Nadat hij afstudeerde aan de Grinnell College in Iowa, verhuisde hij naar New York waar hij oo […]

Lees

Herbie Hancock

Rockit

Herbie Hancock

Chameleon (Live with Headhunters)

Miles Davis door de jaren heen….

Miles Davis door de jaren heen….

De jonge Miles had eind jaren veertig al snel begrepen dat er een vervolg op de bebop moest komen. Samen met o.a arrangeur Gil Evans organiseerde hij een groep waarvoor nieuwe muziek werd geschreven die innovatief en vooruitstrevend was. De plaat waarin dit het best in verpakt is heette Birth Of The Cool en werd een mijlpaal in de jazzgeschiedenis. Er zouden er nog meer volgen. Langzaam ging bij Miles het idee rijpen dat hij zelf een nieuwe aanpak moest bedenken die bij zijn manier van spelen en zijn idee over muziek paste.

Lees
Classic Album: Miles Davis’ In A Silent Way

Classic Album: Miles Davis’ In A Silent Way

Met In A Silent Way (1969) sloeg Miles Davis ineens een weg in die de jazzwereld op zijn kop zette. Het gebruik van elektrische instrumenten en de combinatie van jazz met rock was ongehoord - en dat kan je op twee manieren interpreteren. In A Silent Way wordt dan ook beschouwd als het eerste jazzfusion-album. Hoe kwam Davis tot deze sound?

Lees