The Legacy of Music

George Michael

Klik hier om je op te geven voor de officiële nieuwsbrief van George Michael Nederland.

George Michael was in de jaren 80 met recht één van de grote vier, naast Michael Jackson, Madonna en Prince. Van zijn jonge jaren in Wham! en zijn immens populaire solodebuut Faith, groeide Michael uit tot een gewaardeerd en volwassen artiest op Listen Without Prejudice, Vol.1 en latere albums.

Albums: Faith, Listen Without Prejudice, Vol.1, Symphonica, Older, Patience

Reacties

George Michael

Faith

Classic Album: George Michael’s Listen Without Prejudice , Vol 1

Classic Album: George Michael’s Listen Without Prejudice , Vol 1

Listen Without Prejudice, Vol 1 is een belangrijk album geweest voor George Michael. Na Wham! en zijn succesvolle solodebuutalbum Faith geniet de Britse zanger, multi-instrumentalist en songwriter grote bekendheid. Daaraan kleeft wel een stoere-jongens-imago waar hij vanaf wil. Met zijn tweede soloplaat Listen Without Prejudice, Vol 1 wil Michael respect verdienen als groot songwriter. Hij zet heel bewust zijn muziek voorop in plaats van zijn looks.

Lees
14 Essentiële George Michael nummers

14 Essentiële George Michael nummers

George Michael stierf afgelopen zondag op 53-jarige leeftijd. Hij scoorde 6 nummer 1 hits in Nederland, waarvan 5 tussen 1984 en 1987, en als we de Wham singles en de Band Aid kerstsingle erbij optellen wist hij 9 keer de best verkochte single in de Top 40 op zijn naam te brengen. Ergens eind jaren 90 stopte de hits abrupt. Wellicht door zijn progressieve houding ten opzichte van homoseksualiteit en de manier waarop die dat in zijn privéleven en muziek uitdroeg? Wie zal het zeggen. Feit is dat de wereld nauwelijks zijn verontwaardiging onderdrukte als Michael elke keer anders in het nieuws verscheen dan iets over muziek. George Michael hoort in een adem genoemd te worden met Madonna, Prince en Michael Jackson. Zij beheersten in de jaren 80 en 90 de muziekwereld, onze huiskamers en jongens -en meisjeskamer. We selecteerden 14 nummers, solo -of samenwerkingen én chronologisch, als zijn meest belangrijke.

Lees

George Michael

Cowboys and Angels

Aretha Franklin & George Michael

I Knew You Were Waiting (For Me)