The Legacy of Music

Byrds

50 jaar Monterey Pop Festival: 10 opvallende optredens

50 jaar Monterey Pop Festival: 10 opvallende optredens

Van 16 tot 18 juni 1967 vond het Monterey Pop Festival plaats, dat wordt gezien als het begin van de Summer Of Love. In Monterey, California presenteerden onder anderen The Jimi Hendrix Experience, The Who en Janis Joplin zich voor het eerst aan een groot Amerikaans publiek. Daardoor is Monterey Pop Festival minstens zo invloedrijk als Woodstock. We blikken terug op tien opvallende optredens.

Lees
Essentiële Soundtracks uitgelicht

Essentiële Soundtracks uitgelicht

Een soundtrack is strikt genomen het geluidsspoor van een film, met de dialogen, de achtergrondgeluiden, de geluidseffecten, en de filmmuziek. In de volksmond wordt de term echter vaak gebruikt om het geheel aan muziek dat in een film te horen is mee aan te duiden, zoals de titelsong en achtergrondmuziek. Deze muziek wordt namelijk vaak in de vorm van een zogenaamd soundtrackalbum uitgegeven rond dezelfde tijd als dat de betreffende film in première gaat. Soms staan op zo'n soundtrack ook een of twee nummers die een hit worden en zo de film extra promotie geven.

Lees

The Byrds

Turn! Turn! Turn! (Live)

Bob Dylan’s Desire

Bob Dylan’s Desire

Het 17e Dylan album getiteld Desire bestaat vandaag 40 jaar. De op 5 januari 1976 uitgebrachte plaat is de opvolger van Blood On The Tracks en bevat een aantal klassiekers die veel stof deed opwaaien. Veel van de nummers schreef Dylan met liedjesschrijver en cineast Jacques Levy. Hij was een bekende in de muziekscene en stond onder andere bekend om zijn bijdrage aan “Chestnut Mare” een liedje dat hij samen met Roger McQuinn schreef en één van de laatste hits was van The Byrds.

Lees