The Legacy of Music

The Alan Parsons Project

Alan Parsons begon zijn carrière als studio engineer voor Pink Floyd en de Beatles, en begon samen met songwriter en tekstschrijver Eric Woolfson The Alan Parsons Project in 1975. Gebruik makend van sessie muzikanten bracht het duo vele succesvolle concept albums uit. Eye In The Sky uit 1982 had het meeste succes en kreeg een Platina status. The Alan Parsons Project heeft tot op de dag van vandaag een zeer toegewijde schare fans.

Albums: I Robot, The Turn Of A Friendly Card, Eye In The Sky, Eve, Pyramid

Reacties
‘Prachtige droefheid’. Een interview met Colin Blunstone

‘Prachtige droefheid’. Een interview met Colin Blunstone

De wereld leert Colin Blunstone in verschillende hoedanigheden kennen. Hij is de zanger van The Zombies, waar hij in de jaren zestig hits mee scoort als She’s Not There en Time Of The Season. In de jaren zeventig begint de Britse zanger een solocarrière die hem nieuwe successen brengt. Hij leent zijn herkenbare, engelachtige stemgeluid ook aan de albums van The Alan Parsons Project. Het door hem gezongen Old And Wise wordt zelfs een hit en geldt inmiddels als een klassieker. Van Eye In The Sky, het succesvolle album uit 1982 waarvan de single afkomstig is, verschijnt binnenkort een uitgebreide 45-jarige jubileumeditie.

Lees
10 x The Alan Parsons Project

10 x The Alan Parsons Project

Tussen 1976 en 1987 maakt het Britse progressieve rockcollectief The Alan Parsons Project maar liefst tien platen. De samenwerking tussen Alan Parsons en Eric Woolfson groeit al snel uit tot een internationaal fenomeen. De albums bevatten bijzondere thema’s. De rode draad? De teksten van horror-poëet Edgar Allan Poe.

Lees

Alan Parsons Project

Don't Answer Me

Alan Parsons Project

Turn of a Friendly Card

De popklassieker: Old & Wise van The Alan Parsons Project

De popklassieker: Old & Wise van The Alan Parsons Project

Eind 1982 verschijnt Alan Parsons Project’s Old & Wise. Het is het slotnummer op het album Eye In The Sky.

Lees