The Legacy of Music
De mini-documentaire: Stock, Aitken & Waterman

De mini-documentaire: Stock, Aitken & Waterman

22, June 2018

In de jaren 80 drukten 3 mannen hun stempel op de popmuziek. Dat waren Mike Stock, Matt Aitken en Pete Waterman a.k.a. Stock, Aitken & Waterman. In 1984 begon dit trio met het produceren van muziek. Succes volgde snel met de dans-hit You Think You’re a Man van Divine.

 

 

Nauwelijks een jaar later hadden de producers hun eerste nummer 1 hit in thuisland Engeland te pakken. Het Dead Or Alive nummer You Spin Me Round (Like a Record) brak records en was slechts het begin van het succes. Bananarama, Rick Astley en de Australische TV sterren Kylie Minogue en Jason Donavan zouden de charts in de 2e helft van de Jaren 80 domineren. In 1990 kwam het succes tot een einde met een laatste nummer 1 hit (Kylie Minogue’s Tears On My Pillow).

In 1991 viel het trio uit elkaar. Matt Aitken vertrok en dat was het begin van het einde. In 1994 begon Mike Stock een werk-relatie met Simon Cowell. Pete Waterman startte in 1987 zijn Pete Waterman Label (PWL). Het label begon in de jaren 90 met Warner Bros. samen te werken om uiteindelijk onder de naam Coalition verder te gaan. Waterman werd een bekende talenten-scout op de Engelse TV in programma’s als Pop Idol en Pop Stars. In die hoedanigheid ontdekte hij daar Will Young en Gareth Gates.

Het verhaal van Stock, Aitken en Waterman is te zien in de documentaire hieronder.

 

note: als je op play drukt en je krijgt de melding Video Niet Beschikbaar – click dan op de regel eronder Bekijken op YouTube

 

 

Reacties