The Legacy of Music
De mini-documentaire: Yazoo

De mini-documentaire: Yazoo

5, June 2018

Eind 1981 plaatste ene Alison Moyet, op zoek naar muzikanten om een blues band te formeren,  een advertentie in het muziekblad Melody Maker. Vince Clarke, net uit Depeche Mode gestapt,  reageerde…als enige.

 

De mini-documentaire: Yazoo

 

Ondanks dat Clarke uit Depeche Mode was gestapt, stond hij nog onder contract bij het label Mute. Omdat hij zich zorgen maakte of de deal wel gerespecteerd zou blijven, bood hij het nummer Only You aan. Het werd afgewezen door zijn oude band Depeche Mode. Gemotiveerd het liedje uit te brengen ging hij op zoek naar een stem.

Een van Clarke’s beste vrienden speelde destijds in een punkband. De zangeres van die band was ene Alison Moyet. Clarke kende Moyet van school. Samen met Martin Gore en Andy Fletcher (Depeche Mode) zaten ze alle vier in dezelfde klas…

Nadat Only You was ingezongen en Clarke zijn label Mute wist te interesseren om het nummer op te nemen, kwam de carriere van het duo in een stroomversnelling. De groepsnaam werd gekozen en min of meer geleend van het Amerikaanse blueslabel Yazoo. Dat zou de groep later op een rechtszaak komen te staan en dus werd de naam in Amerika afgekort naar Yaz…

Het duo had 3 grote hits: Only You, Don’t Go en de dansknaller Situation.

Het verhaal van Yazoo is te zien in de mini-documentaire hieronder.

 

note: mocht je op play drukken en je krijgt de melding Video Niet Beschikbaar – click dan op de regel eronder Bekijken op YouTube

 

 

Reacties