The Legacy of Music
Nieuw Jimi Hendrix album: Both Sides of the Sky

Nieuw Jimi Hendrix album: Both Sides of the Sky

7, December 2017

Op 9 maart verschijnt het nieuwe Jimi Hendrix album Both Sides of the Sky, waarop 13 studio opnames uit de periode 1968-1970 te horen zijn. 10 tracks zijn nooit eerder uitgebracht. Both Sides of the Sky is het derde en laatste deel in een trilogie die de beste en belangrijkste onuitgebrachte studio opnames van Hendrix bevat, waarvan Valleys of Neptune (2010) en People, Hell & Angels (2013) ook deel uitmaken.

 

Nieuw Jimi Hendrix album: Both Sides of the Sky

 

Veel van de tracks op Both Sides of the Sky zijn gespeeld met het trio dat later bekend werd als Band of Gypsys, met Jimi op gitaar, Buddy Miles op drum en Billy Cox op bas. Op 22 april 1969, wat hun eerste sessie samen zou worden, ging de band back-to-basics naar de delta blues met een nog nooit eerder uitgebrachte uptempo versie van Muddy Waters’ “Mannish Boy”. Het tweede nummer, “Lover Man” was een favoriete original van Hendrix en hij was voornemens om een ultieme versie op te nemen, iets dat met The Experience nooit was gelukt.

 

Op de uit april 1969 stammende opname van “Hear My Train A Comin” zijn Experience drummer Mitch Michell en bassist Noel Redding te horen, waarna voorheen nooit eerder uitgebrachte versies van “Stepping Stone”, “Jungle”, “Cherokee Mist” (met Hendrix op gitaar en sitar) en een opname van “Sweet Angel” uit januari 1968.

 

Ook zijn gastbijdragen te horen van Stephen Stills op de Joni Mitchell song “Woodstock”, die maanden eerder is opgenomen dan het uitkomen van de bekende versie van Crosby, Stills, Nash & Young. Stills heeft ook de song “$20 Fine” aangedragen, met Hendrix op meerdere gitaren, Mitch Michell op drums, Stills op orgel en zang en Buddy Miles Express lid Duane Hitchings op piano.

 

Voor een nooit eerder gehoorde volledige versie van Guitar Slim’s cover “Things I Used To Do” teamt Hendrix op met Johnny Winter op gitaar, Billy Cox op bas en CSN&Y drummer Dallas Taylor. Op “Georgia Blues” is Curtis Knight & The Squires oudgediende Lonnie Youngblood op zang en saxofoon te horen.

 

Jimi Hendrix – Both Sides of the Sky verschijnt 9 maart 2018 op CD, 2LP 180 grams vinyl en alle digitale formaten.

 

Nieuw Jimi Hendrix album: Both Sides of the Sky

 

“Since Experience Hendrix began its restoration of the Jimi Hendrix music catalog in 1997, our goal has been to present these important recordings to Jimi’s fans in the best possible quality. We are excited about achieving that. We’ve also been intent on generating album releases which present this amazing music in its proper context.” Co-producer John McDermott, 2017

“We have a growing commitment to preserve the legacy of Jimi and also to continue to give the worldwide family of Jimi fans quality releases. That’s what “Both Sides of The Sky reflects…our ongoing commitment. In a deeper sense, it’s the keeping of a promise. Jimi and I once made a promise to each other. He said he would take care of me and I told him I would take care him. Through his music and our preservation of his work, my brother and I honor one another. We are now in our third decade of watching over Jimi’s creative works and our resolve to maintain the integrity of what he left us has only grown stronger with time.” Janie Hendrix, President & CEO of Experience Hendrix, L.L.C., 2017

“Jimi’s true home was the studio, that’s where the music and the magic happened. He loved everything about recording and it’s been my distinct pleasure and an honor to play a part in that process both then and now.” Eddie Kramer, 2017

 

Nieuw Jimi Hendrix album: Both Sides of the Sky

Photo Credit: Chuck Boyd

 

Both Sides of the Sky tracklist:

 

1)    Mannish Boy*

2)    Lover Man*

3)    Hear My Train A Comin’*

4)    Stepping Stone*

5)    $20 Fine*+

6)    Power Of Soul^

7)    Jungle*

8)    Things I Used to Do#

9)    Georgia Blues++

10)  Sweet Angel*

11)  Woodstock*+

12)  Send My Love To Linda*

13)  Cherokee Mist*

 

*Previously unreleased

^ Previously unavailable extended version

+Featuring Stephen Stills

#Featuring Johnny Winter

++Featuring Lonnie Youngblood

Reacties