The Legacy of Music
Het nieuwe Willie Nelson album: God’s Problem Child

Het nieuwe Willie Nelson album: God’s Problem Child

29, April 2017

Het nieuwe Willie Nelson album God’s Problem Child is onlangs verschenen. Het bevat 13 gloednieuwe tracks, waarvan er zeven recentelijk door Nelson en zijn vaste producer Buddy Cannon zijn geschreven.

 

Het nieuwe Willie Nelson album: God’s Problem Child

 

God’s Problem Child is het eerste album met nieuw materiaal sinds het uitkomen van Willie Nelson’s Band Of Brothers in 2014. Op de door Jamey Johnson en Tony Joe White geschreven titeltrack wordt Nelson bijgestaan op zang door beide schrijvers en de onlangs overleden pop/rock legende Leon Russell. Het nummer zou zomaar de laatste opname van Leon Russell kunnen zijn.

 

De thema’s op God’s Problem Child zijn sterfelijkheid, de schoonheid en absurditeit van het leven, bezongen met pittige humor en wijsheid zoals alleen Willie Nelson dat kan. Een van zijn nieuwe songs “Still Not Dead” steekt de draak met de overdreven verhalen over zijn neergang die hij al jaren hoort, en “Delete And Fast-Forward” is Willie’s ongeremde analyse van de presidentsverkiezingen van 2016.

 

Het album eindigt met “He Won’t Ever Be Gone”, een eerbetoon aan Willie’s outlaw country kameraad Merle Haggard, die vorig jaar overleed, geschreven door Gary Nicholson. Haggard’s laatste album was Django And Jimmie uit 2015, een muzikale samenwerking met Nelson.

 

 

Willie Nelson’s een na laatste album, Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin, is genomineerd voor een Grammy Award voor Best Traditional Pop Vocal Album.

 

 

 

 

TRACKLIST
WILLIE NELSON – GOD’S PROBLEM CHILD

 1. Little House On The Hill (Lyndel Rhodes)
 2. Old Timer (Donnie Fritz / Lenny LeBlanc)
 3. True Love (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 4. Delete And Fast Forward (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 5. A Woman’s Love (Mike Reid / Sam Hunter)
 6. Your Memory Has A Mind Of Its Own (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 7. Butterfly (Sonny Throckmorton / Mark Sherrill)
 8. Still Not Dead (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 9. God’s Problem Child (Jamey Johnson / Tony Joe White)
 10. It Gets Easier (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 11. Lady Luck (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 12. I Made A Mistake (Willie Nelson / Buddy Cannon)
 13. He Won’t Ever Be Gone (Gary Nicholson)

 

Het nieuwe Willie Nelson album: God’s Problem Child

Photo by David McClister

Reacties