The Legacy of Music
De rockklassieker: AC/DC’s Whole Lotta Rosie

De rockklassieker: AC/DC’s Whole Lotta Rosie

13, January 2017

Een one-night stand met ene Rosie, afkomstig uit Tasmanië, Australië vormde de inspiratie voor het beroemde rocknummer Whole Lotta Rosie. Bon Scott, tot aan 1980 de zanger van de Australische band, schreef de tekst; Angus en Malcolm Young de muziek.

 

 

Rosie was een zware vrouw wiens maten er niet om logen. Scott beschreef het letterlijk in de tekst…
‘She ain’t exactly pretty – Ain’t exactly small – 42-39-56 – You could say she’s got it all’

 

 

In 1978 werd het nummer opnieuw op single uitgebracht. Op de B-kant de live-versie van Dog Eat Dog opgenomen in de Apollo te Glasgow, Schotland waar ook de nummers van de live-LP If You Want Blood…werden getapet.
Whole Lotta Rosie werd bijna nergens een hit. Het paste niet op de gewone popmuziekzenders van die tijd omdat het eenvoudig veel te hard was. In Nederland trok men zich er niks van aan. In Hilversum deden de DJ’s nog wat men leuk vond. Alfred Lagarde in het programma Betonuur draaide het liedje grijs en een top 3 hit in Nederland was het gevolg.

 

De rockklassieker: AC/DC’s Whole Lotta Rosie

 

Het was de eerste hit voor de band buiten hun eigen land Australië. Pas een jaar later werd Highway To Hell een hit in Amerika en Engeland.

Bon Scott schijnt Rosie nog één keer ontmoet te hebben. Ze was niet beledigd door de tekst die Bon had geschreven. Rosie was er eerder heel trots op en ze was inmiddels behoorlijk afgevallen.

 

Luister het hele album Let The Be Rock (1977) hier:

 

bron: Het beste uit…

Reacties