The Legacy of Music
De popklassieker: Old & Wise van The Alan Parsons Project

De popklassieker: Old & Wise van The Alan Parsons Project

20, March 2016

Eind 1982 verschijnt Alan Parsons Project’s Old And Wise. Het is het slotnummer op het album Eye In The Sky.

 

 

De beide leden van het project, Alan Parsons en  Eric Woolfson schrijven het. Het gaat over een man die aan het eind van zijn leven is en iedereen benoemt die hij zich op een goede manier herinnert. Hij heeft geen tijd voor bittere herinneringen.

De zanger is Colin Blunstone bekend van de Zombies. Parsons en Blunstone kennen elkaar van de opnames in de Abbey Road studio van Odessey and Oracle, een Zombies album uit 1968. Parsons is de technicus in de studio.

Begin jaren 80 laat Parsons een demo van het nummer horen en peilt de reactie van de zanger. Blunstone is meteen geraakt door de sfeer van het liedje. Die sfeer wordt ook bepaald door de prachtige saxofoon-solo van Mel Collins(o.a Camel en King Crimson). De rest is geschiedenis.

 

 

Luister het complete Eye In The Sky album:

 

 

SaveSave

Reacties