The Legacy of Music
Rolling Stones: Hoe het beroemde koortje van Sympathy For The Devil tot stand kwam

Rolling Stones: Hoe het beroemde koortje van Sympathy For The Devil tot stand kwam

6, December 2015

Op 6 december 1968 werd het uitgebracht: Beggars Banquet van de Stones. Eigenlijk had het album had al in de zomer van 1968 moeten verschijnen maar doordat Jagger het niet eens kon worden over de hoes met zijn platenmaatschappij kwam het later in de winkels te liggen.

Verder is het het album waar Brian Jones tot de conclusie kwam dat zijn experimentele bijdragen voor een groot gedeelte waren weggelaten. Hij werd in de lente van 1969 door de rest van de band officieel ontslagen. Er bestaan 2 verschillende albumhoezen van dit album. Een witte hoes met letters in de stijl van een deftige uitnodiging en de bekende met de toiletruimte waarop er allerlei teksten zijn geschreven op de muren.

Het album bevat ook een aantal klassiekers zoals Sympathy for the Devil, Street Fighting Man, Prodigal Son en Stray Cat Blues.

 

 

De tekst van Sympathy is geïnspireerd op het boek van Mikhail Bulgakov getiteld The Master and Margarita dat Jagger cadeau kreeg van zijn toenmalige vriendin Marianne Faithfull. Jagger zei in interviews dat het nummer gaat over de donkere kant van de man. De originele titel van het nummer was The Devil Is My Name. In het nummer worden bekende historische feiten behandeld zoals de kruisiging van Christus, de Russische revolutie, de 2e wereldoorlog en de moord op Kennedy.  

De beroemde ‘Whoo-Whoo’ achtergrond vocalen kwamen tot stand toen Richards’ vriendin Anita Pallenberg dit spontaan tijdens een take meezong. Uiteindelijk zijn die achtergrondvocalen van Pallenberg, Richards, Brian Jones, Bill Wyman, Marianne Faithfull en producer Jimmy Miller.

 

 

 

Reacties