The Legacy of Music
17 Blondie feiten die je nog niet wist; of misschien toch wel?

17 Blondie feiten die je nog niet wist; of misschien toch wel?

17, August 2015

 

 

 1. Deborah Ann Harry werd geadopteerd door Catherine en Richard Smith Harry toen ze 3 maanden oud was. Haar naam bij geboorte was Angela Tremble.

 2. Harry verliet de middelbare school en vertrok naar New York. Hier werd ze serveerster bij de populaire club Max’s Kansas City.

 3. In 1968 werd Debbie Harry achtergrondzangeresbij de folk band Wind In The Willows. Ze zong echter lead vocals op het nummer Djini Judy. Waarschuwing: het is geen punk-rock

 4. Nadat Wind In The Willows uit elkaar gingen voegde Debbie zich bij de meidengroep The Stilettos. Chris Stein werd later de gitarist van de band en al snel hadden ze iets met elkaar.

 5. Nadat ook The Stilettos uitéén vielen richtte Harry en Stein het bandje Angel and The Snake op. De band werd al snel Blondie genoemd, naar de bijnaam van Harry.

 6. Net voordat de band Blondie werd geformeerd werkte Harry als Playboy Bunny.

 7. Geld was zeer schaars in de begindagen van Blondie. Het beroemde zebra jurkje dat Harry droeg werd gemaakt van een kussen dat ze had gevonden in een vuilnisbak.

 8. Denis, de grote hit in Nederland, was een cover van het nummer Denise van Randy & the Rainbows een doo-wop-poppy nummer uit 1963.

 9. Hanging on The Telephone was een cover van The Nerves, een Amerikaans bandje actief in de jaren 70.

 10. En I’m Gonna Love You Too is een cover van Buddy Holly en werd als 1e single gekozen gezien het cover-succes van Denis. De single flopte.

 11. De hit Heart of Glass gaf nogal wat ophef. In 1979 werd de band gezien als één van de belangrijkste New Wave – Punk Rock bands maar met het disco-getinte Heart of Glass werd Blondie beschuldigd van het maken van een commerciële knieval.

 12. Overigens was Heart of Glass een bewerking van een nummer dat Stein en Harry al hadden geschreven ergens mid jaren 70 met de titel Once I Had a Love.

 13. Call Me, geschreven door Giorgio Moroder, was eigenlijk bedoeld voor Fleetwood Mac’s Stevie Nicks.

 14. De producers van de Bond film wilde dat Blondie de titelsong voor de 12e Bond film (For Your Eyes Only) zou doen. Maar het nummer (te vinden op hun 6e album The Hunter) werd afgekeurd. Sheena Easton’s versie werd uiteindelijk de titelsong.

 15. In Blondie’s Rapture zit een uitgebreid rap gedeelte (door Harry). Dit was één van de eerste nummers met een dergelijk stuk.

 16. In 1982 stopte de band mede door de auto-immuun ziekte Pemphigus Vulgaris(een ernstige huidziekte) van Chris Stein.

 17. In 1997 was er een kortdurende reünie waarbij de originele band 3 keer optrad.

 

 

Reacties