The Legacy of Music
David Bowie: ”Can you handle the fact that I don’t love you?”

David Bowie: ”Can you handle the fact that I don’t love you?”

26, March 2015

13 ‘Fun facts’ over artiesten & muziek die je wellicht zullen verbazen.

 

1. David Bowie deed z’n aanzoek bij z’n eerste vrouw Angie door te zeggen ”Can you handle the fact that I don’t love you?”

 

2. Een album genaamd “The Wit And Wisdom Of Ronald Reagan” werd door Stiff Records uitgebracht. Het hele album bestaat uit 40 minuten stilte.

 

Photo of Simmons Gene

 

3. Gene Simmons van Kiss heeft een tong van ongeveer 18 centimeter lang. Het gemiddelde hiervan bij mannen is 13 centimeter.

 

4. Aerosmith’s Steven Tyler schreed ooit helemaal naakt een hele passagiersvliegtuig door toen een bandlid Tyler had uitgedaagd. Het nam de verwarde stewardessen wat tijd in beslag om de dingen weer normaal te brengen.

 

5. De moeder van Eric Clapton was niet getrouwd op het moment dat zij hem ter wereld bracht. Om hem tegen deze “schande” te beschermen, groeide Eric op in de overtuiging dat zijn grootouders zijn ouders waren en dat zijn moeder zijn zus was.

 

Crosby Stills Nash And Young

 

6. Toen Crosby, Stills en Nash begonnen, waren ze in eerste instantie bekend als “The Frozen Noses” wat een vage verwijzing vormde naar hun drugsgewoontes.

 

7. De band “Lynyrd Skynyrd” leidde hun naam af aan dat van hun gymleraar Leonard Skinner. Skinner had enkele van de bandleden een moeilijke tijd bezorgd op school vanwege hun lange haar.

 

Photo of Jimi HENDRIX

 

8. Jimi Hendrix werd van high school gestuurd omdat hij de hand vasthield van een blank klasgenootje.

 

Bill And Mandy

 

9. De bassist van Rolling Stones, Bill Wyman, begon een relatie met de 13-jarige Mandy Smith toen hij 47 jaar oud was. Zes jaar later trouwde hij met haar. Dit huwelijk duurde echter maar 17 maanden. Vlak daarna trouwde Bill’s 30-jarige zoon Stephen met Mandy’s moeder van 46. Dat maakte van Stephen de stiefvader van zijn voormalige stiefmoeder, Mandy.

 

10. Cher beëindigde haar huwelijk met Gregg Allman in 1979 nadat hij was flauwgevallen in een Italiaans restaurant, waarbij z’n gezicht in een bord spaghetti terecht was gekomen.

 

11. In 1978 was de band ABBA Zwedens meest winstgevende exportproduct. Het automerk Volvo stond op nummer twee.

 

12. De rocker Sid Vicious overleed in februari van 1979 aan een overdosis heroïne. Zijn moeder had dit voor hem gekocht en was erbij terwijl hij het bij zichzelf injecteerde.

 

Photo of PINK FLOYD and Rick WRIGHT and Roger WATERS and David GILMOUR

 

13. Toen iemand van de platenmaatschappij de band Pink Floyd voor het eerst ontmoette,  vroeg hij aan hen “Which one of you is Pink?”

 

 

Reacties