The Legacy of Music
7 opmerkelijke feiten over Johnny Cash

7 opmerkelijke feiten over Johnny Cash

26, February 2015

1. Cash werkte bij de Amerikaanse luchtmacht voordat hij muzikant werd…Tijdens de Koreaanse oorlog (1950-1953) werd Cash naar Duitsland gestuurd om de Russische morse codes te onderscheppen en te ontcijferen. Van zijn eerste salaris als militair kocht Cash zijn eerste gitaar…  

 

 

2. Cash was de eerste Amerikaan die wist dat Josef Stalin was overleden. In maart 1953 ontving hij als Radio-officier, in morse, hierover het eerste bericht…

 

  3. Ring of Fire is Cash zijn meest succesvolle liedje. Wat weinigen weten is dat dit een cover was. Ene Merle Kilgore schreef het samen met June Carter in 1963. Anita Carter, zus van, nam het op in 1963 als (Love’s) Ring Of Fire. Cash maakte ook een opname in hetzelfde jaar. Het liedje stond 7 weken nummer 1 in Amerika.

 

 

4. In 1965 raakte het wiellager van zijn wagen (genaamd: Jesse James) oververhit. De truck stond in het Los Padres National Forest park. Er ontstond een brand die zou uitgroeien tot een grote bosbrand. 49 beschermde roofvogels kwamen hierbij om. Cash werd voor het gerecht gedaagd en werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 82000 dollar. Hij is de enige en eerste persoon in Amerika ooit die veroordeeld werd voor het starten van een bosbrand.

 

5. Op een nacht droomde Cash over Webb Pierce die een liedje voor hem zong. Toen Cash wakker werd was hij de tekst vergeten. Cash liet zich onder hypnose brengen om zich de tekst van het liedje te herinneren. Dit lukte en hij schreef het nummer I’d Still Be There.

 

 

 

6. Het platenlabel Columbia had Cash meer dan 30 jaar onder contract. Aan het eind van die periode voelde Cash dat hij niet meer door zijn label gesteund werd. Doelbewust schreef hij een opzettelijk slecht nummer (The Chicken in Black) over een man wiens brein werd getransplanteerd in het hoofd van een kip. De uitwerking hiervan was averechts. Het lied werd namelijk een succes in Amerika.

 

 

7. In 1996 pleegde Faron Young, een goede vriend van Cash, zelfmoord. Cash hield een ceremonie bij hem thuis ter nagedachtenis. Een oordeel van die bijeenkomst was het uitstrooien van de as van Young over het landgoed van Cash. Echter door een windvlaag kwam een gedeelte van de as op de voorruit van de auto van Cash terecht. Cash: “I found I had Faron on my windshield. I turned the wipers on. There he went ,back and forth, back and forth, until he was all gone.”

 

 

 

Reacties