The Legacy of Music

Elvis Presley

Klik hier om je op te geven voor de officiële nieuwsbrief van Elvis Presley Nederland.

Elvis Presley kan met recht een van de belangrijkste artiesten van de laatste eeuw genoemd worden. Hij maakte rock & roll populair op internationaal niveau, en heeft records gebroken qua verkoopcijfers. Zijn output van albums en hits was vanaf het begin van zijn carrière in de jaren 50 tot aan zijn dood in 1977 zo hoog, dat hij te boek staat als de best verkopende artiest aller tijden.

Albums: From Elvis In Memphis, Elvis Presley 1956, Elvis, A Date With Elvis, For LP Fans Only

Reacties
Elvis in de etalage

Elvis in de etalage

40 jaar geleden overleed The King, maar zijn invloed is nog dagelijks te merken. Elvis is natuurlijk al sinds zijn 'rise to stardom' mid jaren '50 ook van groot belang voor de muziekhandel wereldwijd. The Legacy Of Music nodigde Nederlandse platenzaken uit om foto's in te sturen van hun Elvis producten in de winkels en etalages. 

Lees
Elvis: Lang Leve The King

Elvis: Lang Leve The King

Het is al weer veertig geleden dat Elvis overleed, maar de liefde voor The King is nooit bekoeld. The Legacy Of Music laat vier fans en kenners aan het woord over hun passie voor Presley, onder wie presentator Art Rooijakkers.

Lees

Elvis Presley

Suspicious Minds (Live)

Hoe Elvis zijn carrière in Memphis begon

Hoe Elvis zijn carrière in Memphis begon

Elvis Presley moest als kind vaak verhuizen wegens geldgebrek van zijn ouders. Toen hij met zijn familie na de Tweede Wereldoorlog eenmaal in Memphis zetelde, kwam er meer stabiliteit. De jonge muzikant begon in de muziekstad ook zijn talenten te ontwikkelen en via een pastoor, lerares en schooldirecteur werd hij richting wereldfaam gestuurd. Hoe ging dat precies?

Lees

Elvis Presley

Jailhouse Rock

Elvis Presley

Hound Dog

Elvis Presley

Heartbreak Hotel (1968 Comeback Special)

Het Graceland van Elvis Presley: een korte impressie

Het Graceland van Elvis Presley: een korte impressie

Voor iets meer dan $100.000 dollar kocht Elvis op 19 maart 1957, het landgoed Graceland. Dr. Thomas Moore en zijn vrouw Ruth lieten het koloniaal uitziende landgoed bouwen in 1939.

Lees