The Legacy of Music

Depeche Mode

Klik hier om je op te geven voor de officiële nieuwsbrief van Depeche Mode Nederland.

Depeche Mode begon als een van de vele Britse new romantic groepen, maar groeide snel uit tot de voorloper van de ‘80s electro pop. Ze waren een van de eerste popbands die compleet op het gebruik van synthesizers leunde. Waar ze in het begin vooral dance pop maakten, werd de sound geleidelijk aan steeds duisterder en dramatischer, wat ze een vooral kudos opleverde in de alternatieve scene.

Albums: Violator, Music For The Masses, Playing The Angel, Some Great Reward, Songs of Faith & Devotion

Depeche Mode: duistere danstracks in de Ziggo Dome

Depeche Mode: duistere danstracks in de Ziggo Dome

Het knappe van Depeche Mode zit hem in een heleboel factoren, maar de belangrijkste is misschien wel dat de Britse electro-rockers de hele avond een licht duistere, maar zeer dansbare sfeer kunnen aanhouden, en dat met meer dan een dozijn hits. Dit bewijst de band maar weer eens haarfijn met de Global Spirit Tour, die zaterdag in de Ziggo Dome neerstreek.

Lees
Depeche Mode’s Spirit: Direct, Duister en Dystopisch

Depeche Mode’s Spirit: Direct, Duister en Dystopisch

Depeche Mode roept op tot een revolutie. Dat werd al duidelijk met Where’s The Revolution, de eerste single van het nieuwe album Spirit.We beluisterden de plaat in z’n geheel tijdens een ‘album playback’ en hoorden een directe en duistere plaat vol industriële drumpartijen en nog meer moderne dilemma’s.

Lees
De geschiedenis van Depeche Mode

De geschiedenis van Depeche Mode

Met een beetje fantasie bestaat Depeche Mode dit jaar 40 jaar. De Engelse band is een van de laatst overgebleven bands uit begin jaren 80 die nog succesvol is. Volgende week verschijnt Spirit, het 14e studio-album. Tijd voor een beknopt overzicht over deze synthpop-new wave-alternatieve rockband...

Lees

Depeche Mode

Where's the Revolution

Depeche Mode

Enjoy The Silence (Live in Berlin)

Depeche Mode

In Studio Collage 2012

Depeche Mode

Personal Jesus (Live on Letterman)

Depeche Mode

Just Can't Get Enough (Remastered Video)