The Legacy of Music
Nieuw album: Van Morrison & Joey DeFrancesco – You’re Driving Me Crazy

Nieuw album: Van Morrison & Joey DeFrancesco – You’re Driving Me Crazy

7, March 2018

Van Morrison werkt op zijn nieuwe studioalbum samen met Hammond orgelspeler en trompettist Joey DeFrancesco. Het album bevat gloednieuwe interpretaties van Blues/Jazz standards zoals (“Miss Otis Regrets,” “The Things I Used to Do,” “Every Day I Have the Blues”) en nieuwe versies van nummers uit Van’s catalogus (“Have I Told You Lately,” “The Way Young Lovers Do,” “Magic Time”). 

 

 

Op You’re Driving Me Crazy spelen naast Morrison en DeFrancesco ook bandleden Dan Wilson (gitaar), Michael Ode (drums) en Troy Roberts (tenor sax) mee. Luister de titeltrack op Spotify of Youtube.

 


DeFrancesco, die op zijn 16e zijn eerste platendeal met Columbia Records tekende, heeft gewerkt met namen als Miles Davis, John McLaughlin, Grover Washington Jr., Jimmy Smith, Ray Charles, Bette Midler, Elvin Jones en meer. In de late jaren 80 was hij er mede voor verantwoordelijk dat de Hammond sound in de Jazz weer gemeengoed werd.

Van Morrison is sinds het prille begin van zijn carrière beïnvloed door Jazz. Op zijn geroemde meesterwerk uit 1968 Astral Weeks zijn jazz musici Connie Kay, Jay Berliner en Richard Davis te horen. Geinspireerd door de spontaniteit, soul en sound van Jazz, heeft Van Morrison in de studio en op het podium gewerkt met John Lee Hooker, Ray Charles, Mose Allison, Bobby Bland, Solomon Burke, Jeff Beck, Georgie Fame, Robbie Robertson, Freddie Hubbard, Chick Corea, Herbie Hancock, Maceo Parker, Candy Dulfer en meer.

Op 21 april, Record Store Day, verschijnt een limited edition 7” met Van Morrison’s “Close Enough For Jazz” en een prachtige uitvoering van Guitar Slim’s “The Things I Used to Do” op de B-kant.

Van Morrison & Joey DeFrancesco – You’re Driving Me Crazy verschijnt 27 april op CD, 2LP en alle digitale formaten.

 

 

 

Reacties