The Legacy of Music
Kinks frontman Ray Davies nieuwe album: Americana

Kinks frontman Ray Davies nieuwe album: Americana

24, January 2017

Ray Davies bracht onlangs zijn eerste soloplaat uit in 10 jaar: Americana. Het album bevat 15 nieuwe tracks, een meesterlijke comeback van een gelauwerde oudgediende uit de Rock & Roll. De plaat gebruikt als leidraad de Davies biografie “Americana” uit 2013. Davies wordt bijgestaan door The Jayhawks, die de muziek voor hun rekening namen bij de opname sessies in Konk, de studio die The Kinks in 1973 oprichtten.

 

 

 

Americana werd geschreven door Davies en mede geproduceerd door Guy Massey en John Jackson. De plaat is een autobiografisch werk, die herinneringen ophaalt aan de rol die de Verenigde Staten hebben gespeeld in Davies’ leven. Van zijn vroegste tours met The Kinks, de stadions die hij heeft volgespeeld, tot aan zijn woningen in New York en New Orleans. Later in 2017 zal ook een tweede deel van Americana volgen.

 

 

Sinds de release van zijn laatste studio album met nieuw materiaal, Working Man’s Café uit 2008, heeft Davies in 2010 het project See My Friends met Bruce Springsteen, Mumford & Sons, Metallica en Spoon gelanceerd, op de eindceremonie van de Olympische Spelen gespeeld, als schrijver en componist van de Britse hit musical Sunny Afternoon gefungeerd, en ga zo maar door. Als kroon op zijn werk wordt Rock & Roll Hall Of Famer Davies binnenkort geridderd door Koningin Elizabeth voor zijn diensten in de kunst.

 

Americana tracklisting:

 1. Americana
 2. The Deal
 3. Poetry
 4. Message From The Road
 5. A Place In Your Heart
 6. The Mystery Room
 7. Silent Movie
 8. Rock ‘N’ Roll Cowboys
 9. Change For Change
 10. The Man Upstairs
 11. I’ve Heard That Beat Before
 12. A Long Drive Home To Tarzana
 13. The Great Highway
 14. The Invaders
 15. Wings Of Fantasy

Americana is beschikbaar op CD, LP en digitale formats.

 

 

 

 

Reacties